Welke kit is geschikt voor sanitaire toepassingen?
Categorie Nieuws

Het gebruiken van de juiste kit in een badkamer is essentieel, dit heeft verschillende redenen. Zo is natuursteen in de badkamer helemaal hip en is de badkamer ook een ruimte waar veel water wordt gebruikt, wat vraagt om een water- en schimmelbestendige kit. De badkamer schreeuwt dus eigenlijk om een siliconenkit die is opgewassen tegen de zojuist genoemde factoren. Gelukkig zijn er met de hedendaagse technologie verschillende oplossingen om de afwerking van de badkamer zo professioneel en mooi mogelijk af te ronden. Hieronder hebben we de meest geschikte kit voor badkamers voor u geselecteerd.

Kit is er in ontelbare soorten en maten, en voor elk materiaal of voeg is er wel weer een specifieke kit ontwikkeld. Zo is de badkamer ook een ruimte waar een aantal kitsoorten specifiek voor ontwikkeld zijn. Iedere badkamer is echter anders, en in iedere badkamer zijn weer verschillende soorten materialen gebruikt. Daarbij komt ook nog eens dat de badkamer een ruimte is waar over het algemeen een hoge luchtvochtigheid kan ontstaan en de gebruikte kit veel in aanraking komt met water. Gaat u uw badkamer binnenkort verbouwen, of heeft u een badkamer in uw opdrachtportefeuille staan? Lees dan verder en kom erachter welke kit het beste bij uw badkamer in wording past!

Ottoseal S100: een uitstekende siliconenkit voor uw badkamer

Ottoseal staat bekend om hun kitten van hoge kwaliteit, de Ottoseal S100 is dan ook een sterke aanrader om te gebruiken wanneer u uw badkamer gaat verbouwen en moet kitten. Omdat de Ottoseal S100 een premium azijnzuur verrubberende siliconenkit is, heeft de kit een goede schimmelwerendheid. Naast een erg fijne verwerking is de Ottoseal S100 in veel kleuren beschikbaar en hecht deze sanitairkit op bijna alle keramische ondergronden. Deze siliconenkit kent een zeer goede weers- verouderings- en UV-bestendigheid en behoort daarom niet voor niets tot een van de favorieten bij professionals.

Bekijk hier de Ottoseal S100 kit voor badkamers

Zwaluw Silicone-NO: zuurvrije en schimmelwerende badkamer kit

Deze siliconenkit is een van de meest verkochte siliconenkitten. De Silicone -NO heeft zich al bewezen als een erg fijn verwerkbare sanitairkit en is daarbij neutraal ingesteld. De neutrale instelling zorgt ervoor dat de kit niet stinkt tijdens het uitharden. De Silicone-NO is schimmelwerend ingesteld en kan ook gebruikt worden voor industriële toepassingen. Deze sanitairkit is goed in te zetten bij aansluitvoegen in natte ruimtes zoals uw badkamer, maar ook in uw keuken kan de Silicone-NO goed van pas komen! Omdat deze kit makkelijk te verwerken is, is de Silicone-NO ook voor de wat onervaren kitter goed te gebruiken, zo kunnen ook de onervaren kitters hun badkamer met een professionele siliconenkit afwerken!

Bekijk hier de Zwaluw Den Braven Silicone-NO kit voor badkamers

Ottoseal S70: badkamer kit voor natuursteen

De Ottoseal S70 is een siliconen speciaal ontwikkelt voor natuursteen, ook in combinatie met sanitaire toepassingen. Natuursteen gebruiken in badkamers is helemaal hip, dus komt de Ottoseal S70 goed van pas, en is dan ook de meest gebruikte siliconenkit voor sanitaire toepassingen in combinatie met natuursteen. Hebben uw tegels een matte kleur? Dan moet u de Ottoseal S70 hebben. Deze kit is een van de enige die in matte kleuren verkrijgbaar is, en daarom uniek in zijn soort. Deze siliconenkit is neutraal ingesteld en kan zowel binnen- als buiten gebruikt worden. Daarnaast is de S70 schimmelwerend, UV-bestendig en niet corrosief. Door het brede aanbod aan kleuren (ook matte kleuren!), zit er altijd wel een kleur tussen die bij uw badkamer past. Tot slot is de Ottoseal S70 goed verwerkbaar en ook goed bij keramisch tegelwerk te gebruiken.

Bekijk hier de Ottoseal S70 sanitairkit voor badkamers met natuursteen

Silicone Colours & Natural Stone: afdichten van aansluitvoegen in de badkamer

De Silicone Colours & Natural Stone is nog een vrij recent uitgebrachte kit, en is eigenlijk de vervanger van de Silicone-NM. De Colours & Natural Stone is een weekmakervrije neutrale siliconenkit die erg geschikt is voor het afdichten van aansluitvoegen tussen natuursteen en andere sterk absorberende ondergronden. Daarnaast kan deze siliconenkit ook in de badkamer worden ingezet bij keramische tegels. Tevens is deze sanitairkit UV-, vocht, water- en weerbestendig. 

Bekijk hier de Zwaluw Silicone Colours & Natural Stone badkamer kit

Ottoseal S110: een premium kwaliteit sanitairkit voor badkamers

Een perfect verwerkbare neutrale siliconenkit met een uitstekende hechting op keramische ondergronden. De Ottoseal S110 is het meest gebruikte product in badkamers, dit komt mede door de matte afwerking wat erg mooi oogt in de badkamer bij mat uitziende tegels en plavuizen. Doordat deze kit op basis van oxime is, heeft de kit een lichte mintgeur. Ook is de Ottoseal S110 een sanitairkit die erg slijtvast, niet corrosief en natuurlijk schimmelwerend ingesteld is.

Bekijk hier de Ottoseal S110 premium kit voor badkamers